Sestava – těhotenství – lze cvičit i na posteli

  1. Sedněte si do tureckého sedu a před hrudníkem si spojte dlaně, prsty směřují vzhůru. Tlačte dlaně proti sobě a při výdechu pomalu otáčejte hlavu z jedné strany na druhou. S nádechem se vracejte doprostřed.
  2. Zůstaňte v tureckém sedu, upažte a před tělem střídavě překřižujte natažené ruce tak, aby byla jednou nahoře pravá a pak zas levá. Tento cvik velmi účinně masíruje prsní svalstvo.
  3. V tureckém sedu upažte a nad hlavou střídavě překřižujte natažené ruce. Hlavu držte zpříma, páteř je vytažená vzhůru. Tak si dokonale procvičíte nejen prsní, ale i zádové svalstvo.
  4. Z lehu na zádech několikrát za sebou zvedejte jednu nohu nahoru. Cvičte pomalu, opatrně, špičky příliš nenapínejte. Poté nohy vystřídejte. Tímto cvikem si jemně masírujete břišní orgány a posilujte břišní svalstvo.
  5. V lehu na zádech pokrčte pravou nohu. Levá zůstává natažená na posteli, po chvíli ji pomalu zvedněte nahoru. Vzápětí nohy vystřídejte.
  6. Opět se posaďte do tureckého sedu. V předpažení dělejte kroužky v zápěstích – nejdřív k sobě. Povzbudíte tím svůj krevní oběh.
  7. V tureckém sedu si spojte dlaně, prsty vzhůru. Při nádechu tlačte pravou dlaň o levou, aby se obě posunuly na levou stranu. Zadržte na chvíli dech, nyní se vám posilují orgány na levé straně těla. S výdechem povolte tlak dlaní a vraťte je do středu. S následujícím nádechem zas tlačte levou dlaň o pravou a posuňte je tak doprava. Jestliže vzápětí zadržíte dech, budete si posilovat orgány na pravé straně těla.