Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství

Diastáza – rozestup přímých břišních svalů je velice rozšířeným problémem žen po porodu. Pokud přetrvává i v dalším těhotenství, je vhodné břicho zatejpovat. Krátké video předvádí, jak to správně provést.

Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství

Po výběru tejpu si nastříháme všechny potřebné pásky. Celkem 4.

Vidíme, že tejp je na rubu centimetrově značený 5, 10, 15, 20, 25, 30 centimetrů. Takto dlouhé budeme potřebovat 2 pásky, ty přichytíme na bříšku podélně – shora dolů. Dále ustřihneme 2 kratší. Tejp je po zdravotní stránce garantovaný, je v něm 96 % bavlny a hypoalergická pryskyřice – lepidlo, které by nemělo způsobit kožní defekty. U všech proužků zakulatíme rohy, tejp se tak lépe udržuje. Ostré rohy mají tendenci dříve se odlepit.

Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství Tejpování břicha při rozestupu přímých břišních svalů v těhotenství

Před tejpováním břicha pokrčíme dolní končetiny v koleni. Diastáza je hlavně v horní části bříška, proto budeme dlouhé tejpy kotvit dole u pánve. Prvních 10 cm přichytíme bez tahu, pak vyvinu tah a poslední část umístím opět bez tahu, nadbytečnou pásku nakonec ustřihneme. Podélné tejpy lepíme přesně na obrysu přímých břišních svalů, které vykazují rozestup. V horní části si jej pojistíme ještě kratšími tejpy umístěnými do křížku.

Mgr. Kamila Vorlová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *